PRIVAT PROFF

Landhandlerimessa 2020 – fagmesse for proffene

6. februar 2020

Bærekraftige løsninger effektiviserer arbeidsdagen.

Landhandlerimessa 2020 - logo

Lite var overlatt tilfeldighetene da Gausdal Landhandleri (GL) inviterte til fagmesse på Lillehammer torsdag og fredag 23. og 24. januar. Med bærekraft og digitalisering som gjennomgående temaer på årets messe, møter GL det nye tiåret med nytenkende, miljøvennlige løsninger og produkter – sammen med sine leverandører.

Årets landhandlerimesse er den 9. i rekken, og proff- og innkjøpssjef hos GL, Ronny Bakken, kan fortelle at hele 30 leverandører er tilstede på stand for å presentere sine produktnyheter for de 300 proffkundene som har tatt veien til årets messe på Lillehammer.

Gausdal Landhandleri har de senere årene hatt en formidabel utvikling, men her hviles det ikke på laurbærene. Tvert imot. GL er på offensiven, og har nå overtatt varehus på Flisa - og i 2020 etablerer de seg på Rena, Bjørkelangen og Moelven.

I sin innledningstale understreket proff- og innkjøpssjef Bakken hvor viktig det er at bransjen samhandler digitaliseringen. Han mener det ligger et stort effektiviseringspotensial i å bli enda bedre på å digitalisere, i tillegg til å ha en god strategi på klima, miljø og bærekraft.

GL er i så måte sitt ansvar bevisst: Her kjører de fullastede biler til byggeplassen, og tar med returlast. Alle vogntog kan kjøres på biodiesel. De har til enhver tid oversikt, full sporbarhet – på alle sine vogntog. I tillegg ønsker GL, med GausBygg Outlet – en markedsplass for retur og skadede varer – å redusere avfall på eget lager, så vel som på byggeplasser generelt. En slik virksomhet gir ukurante varer en salgskanal, og bidrar til gjenbruk på en forsvarlig, miljøvennlig og økonomisk god måte.

Landhandlerimessa 2020

Fagmessen på Lillehammer var også i år godt organisert, og storstua Håkons Hall var upåklagelig innredet med naturens egne råvarer; friske trær, flis og mose. Med 15 minutters intervall fikk man faglig påfyll på de ulike standene, mens det nytt av dato var lagt inn to ganger tre kvarters mingling hvor man kunne slå av en prat med kjente, knytte nye kontakter … eller overvære praktisk info på enkelte utvalgte stands.

Temaene for praktisk info i år:

  • Bærekraft i praksis - hvordan bidra til sirkulær økonomi gjennom innsamling, resirkulering og gjenbruk - presentert av Vartdal Plast i samarbeid med Gausdal Landhandleri.

  • På byggeplassen – hvordan få bedre flyt i en travel arbeidsdag (GL). Byggetips - smarte løsninger i praksis, i regi av Isloa – og Demonstrasjon av Weber blandepumpe.

En mer bærekraftig byggebransje ligger altså som et bakteppe under årets Landhandlerimesse. Alle de 30 leverandørene framstilte på hver sin måte gode, miljøvennlige løsninger for at næringen skal være framtidsrettet og tenke grønt gjennom hele verdikjeden.

For å nevne noen: Gausdal Bruvoll, som fremmer klimavennlig skog, tar vare på biologisk mangfold, hindrer avskoging, sikrer lovlig hogst og handel – og ivaretar flerbrukshensyn.

Bedriften Rockwool er en leverandør med ambisiøse framtidsplaner. Her gjøres store investeringer for å redusere CO2 utslippet med hele 80 prosent. Smelteprosessen av isolasjonsmaterialet steinull, som før ble smeltet på koks, skal nå nemlig smeltes på strøm.

Også Vartdal Plast var behørig til stede med stort engasjement for miljø og gjenvinning. Presentasjonen av hvordan EPS-avfall (isopor) kan resirkuleres og sette minst mulig klimaavtrykk gjorde inntrykk på et lydhørt publikum.

Gausdal Landhandleri sin fagmesse for proffene er, i tillegg til å være en arena for nye produkter i markedet, også et møtested for nettverksbygging. Her skapes gode kunderelasjoner i en hyggelig setting, og bevertningen på årets messe var på alle måter med på å ivareta en lun og trivelig atmosfære. Det var lett å se at folk hygget seg, samtidig som de fikk faglig oppdateringer av markedet på en velorganisert messevandring.

Helt på tampen foretok vi en liten stemningsrapport fra leverandører og kunder. Fellesnevneren var i grunnen krystallklar: Landhandlerimessa er og blir en suksess.

Holte Varehandel: - Gausdal Landhandleri er proffe! De skaper en unik arena med denne fagmessen – og det at de har miljøfokus og er genuint opptatt av digitalisering, er viktig for oss. Ja, og så er det jo så hyggelig å være her, med så mange blide folk.

Kristian Sveingard fra Hol Bygg: - Det er første gang jeg er her. Fint å treffe folk ansikt til ansikt – og viktig å få input fra bransjen. Veldig bra setting, jeg kommer tilbake neste år.

Bjertnæs Sag: - Vi er veldig fornøyd med landhandlerimessa! Folk er interessert og aktive når de kommer til standen. Arrangementet er godt gjennomført, og det er organisert på en måte som ikke gjør det for stramt, men likevel strukturert.

Representanter fra firmaet Tor Inge Torkhildsen: - Veldig bra messe. Fin måte å holde seg oppdatert på hva som skjer i byggenæringen. Bra lunsj også – prøvde du forresten eplekaka? Den var eksepsjonelt god!

Telemarkhytter: - Vi er her for første gang, og har fått et veldig godt inntrykk. Høyt faglig nivå, og godt organisert messe.

Håndverkerne Åge Bråthen og Ole Johan Fikerud: - Alltid artig å være på landhandlerimessa. Det er femte året på rad vi er her. Bra opplegg med miljø høyt oppe på agendaen – et grønt skifte blir det jo på alle områder.